Onderhoud

Onderhoud en reinigen van stoffen zitmeubelen

Verkleuring

Bescherm uw meubelen tegen direct zonlicht (stoffen kunnen verkleuren in zonlicht). Extra slijtage ontstaat vaak door huisdieren, jeanskleding, scherpe voorwerpen en nalatig onderhoud.

Schoonmaaktips PU kunstleder

PU Kunstleder mag alleen gereinigd worden met een zachte doek en lauw-warm water. Wanneer u zeep wilt gebruiken, alleen een zachte PH neutrale zeep. Vooral nooit agressieve schoonmaakmiddelen gebruiken. Dit beschadigt de toplaag van het PU kunstleder.

Schoonmaaktips stof

De gemorste substantie op alle stofsoorten zo snel mogelijk met een lepel verwijderen. Vloeistoffen worden het beste met een absorberende doek verwijderd, mogen echter enkel gedept worden, niet afgewreven (nooit wrijven). De door ons geleverde meubelstoffen mogen alleen chemisch gereinigd worden.

Algemene behandeling voor houten meubelen

  • Voor het reinigen van alle meubelen kunt u het beste een droge of licht vochtige doek gebruiken.
  • Vermijd agressieve reinigingsmiddelen.
  • Wij willen u er op wijzen dat het raadzaam is de meubelen niet te dicht bij een warmtebron te plaatsen. Ook zeer droge of zeer vochtige ruimtes kunnen het meubel be├»nvloeden.
  • Het is raadzaam onderzetters te gebruiken wanneer u iets op het meubel plaatst. Indien u vocht morst, direct met een doek afnemen. Plaats geen vochtige of hete voorwerpen direct op het meubel.